Quelques vins récents (some discoveries)

Bastien Baillet Vin de France Roussillon La Bancale chair blanche marnes noires : 15,5/20
Grenache gris, maccabeu, carignan blanc. Well designed, quite fresh, pure. An interesting white Roussillon. Never tasted before.

Domaine Ledogar Corbières La Mariole 2018 : 15/20
Carignan, with its austerity.
Minervois Benjamin Taillandier Viti Vini Bibi 2018 : 15/20
Grenache, carignan, cinsault. Thought syrah, in Minervois.

Valette Mâcon Chaintré 2014 : 16/20I generally the style of this domain.

St-Véran Domaine Chardigny VV 2018 : 15/20
A good chardonnay, never tasted before.

Cheverny Philippe Tessier La Charbonnerie 2019 : 16/20
80% sauvignon, 20% chardonnay. Hesitation between chenin et chardonnay. I generally don’t like sauvignon (except in Chavignol) but Philippe Tessier (and Domaine des Huards, cuvée François 1er) also produce good wines (Cheverny, Cour-Cheverny with romorantin).

VdF (Cheverny) Luc Percher Sassayen l’épicourchois 2017 : 14,5/20
Another correct (pure, tasty) sauvignon. Discovery.

Coche-Dury Meursault 2007 : 18/20
A great chardonnay, elegant, complex and persistant, starting its life …
Accord : lasagne de langoustines.

Restaurant les maisons de Bricourt, famille Roellinger, Cancale :

La sommelière m’a proposé de jolis vins au verre, sur un grand repas de fruits de mer. Beaucoup sont des découvertes :

Chenin :
Vin de France Pont Bourceau Julien Delrieu 2018

Sauvignon :
Sancerre Sébastien Riffault Les Quarterons 2017
Alexandre Bain Vin de France L d’Ange 2014

Chardonnay (macéré) :
Pierre Boyat Vin de France Les Rennes 2015

Riesling :
Kumpf & Meyer Riesling Westerberg 2016

Pineau d’Aunis :
Jean-Pierre Robinot Les vignes de l’ange vin Vin de France Lumière des sens 2015

Thank you for the recommendation of that hotel and restaurant – they sound wonderful!

A great seafood restaurant, not far from the “Mont St-Michel”. 2 stars Michelin.
The place is gorgeous.

Excerpt :
Homard au cacao, trois piments mexicains et vin de Xérès
Les coquilles St-Jacques de plongée au poivre Neelamundi, crapaudine de champ du vent et moutarde celtique
La margate sur le feu de bois et un jaune d’oeuf confit, kombu royal et poivre d’Assam

Domaine Brand Riesling La Chimère 2016 : 15,5/20
A domain i did not know. A cheap interesting balsamic, terpenic riesling.

Faugères Barral tradition 2015 : 16,5/20
An historic domain I know quite well. A ripe and pure Faugères (jammy, spicy), with a very good balance.